Innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn 1)

Sted: 
Hadeland Hotell - Gran
Dato: 
Mandag, 14 februar, 2022 til Onsdag, 16 februar, 2022

Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, helsefarlig ledelse, uforsvarlig arbeidsmiljø etc,. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand. En godt gjennomført faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker. Metoden er i tråd med arbeidsmiljøloven og de sentrale juridiske saksbehandlingsregler, regler som også Arbeidstilsynet er opptatt av på sine hjemmesider når det gjelder undersøkelser av f.eks. mobbing, trakassering og utilbørlig opptreden, nemlig god sakshåndtering der man belyser fakta i saken gjennom dokumentasjon, habilitet og kontradiksjon og der man forholder seg til reglene om personvern. Metodikken er opprinnelig utviklet på oppdrag fra Arbeidstilsynet, var på høring i arbeidslivet og hos partene i 2007 og er i tråd med den Europeiske rammeavtalen for håndtering av trakassering, som partene og den norske regjeringen underskrev i 2007. Over 700 har til nå tatt kurset i Norge. 

Kurset gir en grundig teoretisk og praktisk innsikt i metoden, det faglige og jurdiske grunnlaget, samt om temaene mobbing og trakassering, samt en grundig praktisk trening i bruk av faktaundersøkelse som metode, og vil kvalifisere deltagerne til selv å gjennomføre denne type undersøkelser avhengig av hvilken rolle man har, det være seg som leder, i en HR/personal rolle, som BHT eller i en ekstern rolle innleidd konslent, advokat eller jurist. Er man ikke selv leder med personalansvar, arbeider man på oppdrag og mandat fra arbeidsgiver. Kurset passer også for tillitvalgte og verneombud som ønsker seg mer kjennskap til metodikken. 

Om man vil kan man gå videre i etterkant med flere kurs og til slutt oppnå sertifisering som faktaundersøker. Begrepet "Sertifisert faktaundersøker" er copyright beskyttet og kan derfor bare tildeles av oss i Arbeidsmiljøspesialistene. 

Kurset er som sagt et frittstående kurs. Senere kan man velge å ta oppfølging- og fordypningskurset over 2 dager kurset, samt kurset i utvikling av proseyrer og retningslinjer og/eller kurset i tiltak og etterarbeid, og således gå for full sertifisering.

Kurset går på Hadeland Hotell på Gran. Det settes opp fellestransport til og fra Gardermoen med avreise fra Gardermoen 0900 første dag og retur til Gardermoen 1615  siste dag. Om det er mange nok som ønsker det, kan vi også kjøre online ekstra-kurs. 

Tidsrammer: Kurset går over tre lange dager, oppstart klokken 1000 første dag og avsluttning kl.1530 siste dag med retur til Gardermoen ca 1630.

Pris; 16.900 kroner (inkludert kursmateriell og bok, samt overnatting med helpensjon 3 dager fra lunsj til lunsj).

Se vedlagt brosjyre for mer informasjon. For påmelding send mail til post@arbspes.no eller helst, fyll ut og send inn skjemaet under.