Innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn I - online)

Sted: 
Online - Zoom
Dato: 
Mandag, 7 desember, 2020 til Onsdag, 9 desember, 2020

Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, dårlig ledelse, dårlig arbeidsmiljø etc. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand. En godt gjennomført faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker. Metoden er i tråd med arbeidsmiljøloven og de sentrale juridiske saksbehandlingsregler, regler som også Arbeidstilsynet er opptatt av på sine hjemmesider når det gjelder undersøkelser av f.eks. mobbing, trakassering og utilbørlig opptreden, nemlig god sakshåndtering der man belyser fakta i saken gjennom dokumentasjon, habilitet og kontradiksjon og der man forholder seg til reglene om personvern. Metodikken er opprinnelig utviklet på oppdrag fra Arbeidstilsynet, var på høring hos partene i 2007 og er i tråd med den Europeiske rammeavtalen for håndtering av trakassering, som partene og den norske regjeringen underskrev i 2007. Over 700 har til nå tatt kurset i Norge. 

Kurset gir en grundig teoretisk og praktisk innsikt i metoden, det faglige og jurdiske grunnlaget, samt om temaene mobbing og trakassering, samt en grundig praktisk trening i bruk av faktaundersøkelse som metode, og vil kvalifisere deltagerne til selv å gjennomføre denne type undersøkelser.  Om man vil kan man gå videre i etterkant med flere kurs og til slutt oppnå sertifisering som faktaundersøker. Begrepet "Sertifisert faktaundersøker" er copyright beskyttet og kan derfor bare tildeles av oss i Arbeidsmiljøspesialistene. 

Kurset er som sagt et frittstående kurs. Senere kan man velge å ta oppfølgningskurset og/eller kurset i utvikling av proseyrer og retningslinjer, og man kan gå for full sertifisering.

Kurset denne gangen vil gå online ved hjelpe av plattformen ZOOM. Vi har allerede kjørt kurset online i Sverige flere ganger med gode resultater og super fornøyde deltagere. Vi er selv litt overrasket over hvor godt det fungerer. 

Tidsrammer: Kurset går over tre lange dager, oppstart klokken 1000 første dag og avsluttning kl.1500 siste dag, pluss en time (09-10) tirsdag 15 desember for spørsmål og avklaring for de som ønsker det.

Kurset krever at du har en stabil internett tilkobling og at du kan sitte fritt og uforstyrret de tre dagene. Kurset krever at man er tilstede under hele kurset, så ikke gjør andre jobbavtaler og helst ikke private avtaler de aktuelle dagene. 

Pris; 15.900 kroner (inkludert lursmateriell og tilsendt bok).

Se vedlagt brosjyre for mer informasjon. For påmelding send mail til post@arbspes.no eller helst, fyll ut og send inn skjemaet under.